09153007849
ایران مشهد
در حال حاضر انواع مختلفی از پتینه در صنعت ساختوساز به کار گرفته میشوند. رایجترین دسته بندیها بر اساس نوع متریال، سبک و طرح و بافت صورت گرفته است.با توجه به تنوع قابل ملاحظه این عملیات، میتوان آن را در فضاهای مختلف از سقف تا دیوار و پذیرایی تا حمام با طرح و سبک مختلف به کار برد
مجید صادقی
18 مهر 1403
415 بازدید
0 دیدگاه
مواد این نوع از پتینه در واقع رنگهای پایه آب یا به عبارتی اکرلیکها هستند. این نوع از پتینه نسبت به پتینه رنگ روغن سرعت اجرای بیشتری دارد، سریعتر خشک میشود، فاقد بو و سرب است. در مجموع این نوع بسیار سالم است و ضرری برای سلامتی فرد نخواهد داشت.
پلاستر در واقع همان خمیر یا اندود است که به دو صورت برجسته و صاف اجرا میشود. در اجرای آن میتوان از طیفهای رنگی مختلف بهره برد. به دلیل قدرت سفارشی سازی که در پتینه کاری مشاهده میشود، شاهد وجود انواع مختلفی از نوع پلاستر در بازار هستیم.
این نوع از پتینه با استفاده از رنگ روغ اجرا میشود. انواع مختلفی از جمله براق و مات دارد. پتینههای روغنی به طور کامل قابل شستشو هستند. در ایران این نوع از پتینه بسیار رایجتر از دو روش دیگر است که دلیل آن هم ارزان بودن و سادگی اجرای آن است.
در پتینهکاری به سبک کلاسیک عموماً هدف ایجاد فضایی قدیمی است. نوع برجسته آن یکی از معروفترین سبکهای کلاسیک است. استفاده از رنگهای طلایی که به ورق طلا معروف است و همچنین نقوش آجر یا ترک از کاربردهای سبک کلاسیک هستند.
در پتینهکاری به سبک مدرن سعی میشود که طرحهای جدیدتر مانند ابر و باد، گل، فرشته و سایه استفاده شود. ایجاد طرحهای مختلف چوبی در طرح و رنگهای جذاب و همچنین جلوههای نقرهای از دیگر روشهای مدرن به شمار میآیند.
پتینهها از نقطه نظر ساختاری دارای دو جز طرح و رنگ هستند. طرحهای این هنر محدود هستند و به چندین مورد خلاصه میشود اما به کار گیری رنگ در آنها هیچ محدودیتی ندارد. از شاخصترین طرحهای آن میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد.
پتینهکاری روشی از رنگکاری است که کاربردهای گستردهای در طراحی دارد. با توجه به تنوع قابل ملاحظه این عملیات، میتوان آن را در فضاهای مختلف از سقف تا دیوار و پذیرایی تا حمام با طرح و سبک مختلف به کار برد.